tiistai 5. huhtikuuta 2016

Suurpilkit koirien näkökulmasta

Viikonloppu meni vaihteeksi vähän erilaisissa tunnelmissa, eli nyt ei ollut kyseessä kisat eikä näyttelyt vaan ihanaa hömpsäilyä Tornion suurpilkeissä. Mukaan lähti tottakai koirat, tällä kertaa Reino ja Kira pääsivät haistelemaan uusia tuulia. Saavuimme Karon kanssa paikalle yhdentoista maissa ja lähdimme parkkipaikan löydettyämme kohti Tornionjoen jäätä jossa pilkkijöitä näkyi jo pilvin pimein. Molemmat koirat olivat aivan täpinöissään ja varsin vauhdikkaita mutta pian ne rauhoittuivat sen verran että pääsimme kiertelemään. Oli koiraparoille paljon nähtävää ja koettavaa, kovaäänisistä pauhasi musiikki ja juonnot, jäällä lensi amerikkalainen jalkapallo suoraan nenän edestä ja tietysti kaikki ne ihanan mehevät kalat joita ei saanut napata. Reino kyllä yritti hyvin salavihkaisesti varastaa pienen sintin tassulla koukkaamalla, mutta tarkkasilmäinen pilkkijä esti moiset aikeet. Lapsien napostelemat makkaratkin meinasivat mennä parempiin suihin, onneksi sain estettyä ajoissa!

"Saakeli ko kukhaan ei antanut mitään!"

Pilkkireijästä oli koirilla hyvä latkia vettä pahimpaan janoon ja kun nälkä yllätti, menimme Reiskan kanssa jonottamaan makkarakojulle. Siellä poika seistä tönötti välittämättä kenestäkään mitään ja hienosti odotti omaa vuoroaan. Jossain vaiheessa olimme kaikki niin väsyneitä että menimme paikallisen baarin ulkoterassille nauttimaan yhdet huurteiset ja koiratkin nauttivat levähdystauosta. Reino istua pönötti penkillä kuin ihmiset konsanaan ja sai osakseen aika huvittuneita katseita :) Reinon metsäkoiran olemus sai taas kovasti ihastelua aikaan, suurin osa pilkkijöistä oli nimittäin keski-iän ylittäneitä miehiä jotka kaikin mokomin halusivat koiraa rapsuttaa sekä vaihtaa sen kanssa pari sanaa ja Reinohan nautti täysin siemauksin! Jossain vaiheessa kaikki tämä jännitys ja ihmismassat olivat liikaa pojalle ja sen piti saada vetää muutama rallikierros hihnassa ja kauhealla örinällä säestettynä tietystikin ;)

Pöhlökustaat

Purukaluston esittelyä

Juoppolallit

Kävimme vielä pienen kaupunkikävelyn ja molemmat koirat käyttäytyivät todella hienosti. Kotiin mentäessä takapenkillä oli kaksi erittäin väsynyttä koiraa vaikkakin Kira taisteli kaikin voimin luppasevia silmiään vastaan. Retki oli ilmeisesti niin hauska että joka ikinen hetki piti kokea eikä tuhlata nukkumiseen :)

Sunnuntaina lähdimme koko lauman kera lenkkeilemään Kainuunkylään, pojat olivat vyössä kiinni ja Kira hihnassa hipsutellen. Ihana, ihana kevätilma lämmitti kasvoja ja pitkän lenkin jälkeen oli ihana köllöttää sängyssä ja katsoa elokuvia toisensa perään.Eilen oli taas vuorossa reissaamista, ensin pääsi Reino mukaan ostosreissulle kylille. Kävimme Hallin Herkkupuodissa ostamassa ison säkin Booster Poweria joka oli päässyt loppumaan ja joimme kaikessa rauhassa vielä kahvit. Kotiin tultuamme Reino sai mennä sisään ja Rymy hypätä autoon, seuraava reissu kohdistuisi Tornioon katsastamaan hyvin palvellut Passat. Mukaan lähti jälleen kerran team K, eli Karo ja Kira. Passatin hävittyä katsastusaseman uumeniin pääsivät koirat lenkille vähän erilaisiin maisemiin ja harjoittelemaan myös tokoa uudessa ympäristössä. Olin tosi tyytyväinen Rymyyn, se oli lunki ja cool koko reissun.

"Saakeli ko ei minun kuljetusauto muka kelvannu, uusiksi pitää käyttää täällä.."

"Saanko kuitenkin herkkuja?"

On muuten oikeasti tosi loistavaa harjoitusta ottaa koiria mahdollisimman paljon mukaan erilaisiin paikkoihin. Se ei oikeastaan ole kuin järjestelykysymys ja vaatii viitseliäisyyttä, mutta helpottaa kyllä arjen kulkua jatkossa. Ihana että mukaan saa vielä samanhenkisen kaverin, kaksin aina kaunihimpi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti