perjantai 15. kesäkuuta 2012

Klinikkapäivä

No niin, klinikkareissu taas takana! Aamulla en meinannut millään päästä ylös, mutta kun viimein kömmin sängystä menin saman tien talliin harjaamaan Lirikan joka oli eilen hinkannut korvansa ja harjansa pihkaan oikein kunnolla. Etutukkaan väännettiin pieni sykerö, sillä siitä ei pihka irronnut milläään :) Korville en voinut tehdä juuri mitään, mutta samapa tuo.

Lastattiin tamma kyytiin yhdeksän maissa ja lähdettiin kohti Oulua. Olin todella tylsä matkaseuralainen, sillä nukuin lähes koko ajan, meni vähän valvomiseksi eilen. Perillä olimme hyvissä ajoin ja jäinkin saman tien juttelemaan Maijan kanssa jolla on hevoset klinikan viereisellä tallilla ja sain kahvit oikein pullalla höystettynä!

Lirika pääsi ajallaan sisään ja maha saatiin tähystettyä. Eläinlääkäri totesi mahan näyttävän oikein hyvältä ja kun kysyin miltä ne mahahaavat näyttävät, hän sanoi niiden hävinneen kokonaan! Hän antoi vielä hieman uusia ohjeita ruokintaan, eli nyt lisätään öljy kuuteen desilitraan päivässä, kaura 4,5 litraan, greenmix 4 litraan ja mysli 1,5-2 litraan. Heinää annetaan 8-10kg päivässä mutta laitumella saa olla ihan vapaasti. Aika hurjalta kuulostaa tuo ruokamäärä, mutta isosta hevosesta on kuitenkin kyse ja oli todella mahtavaa kuulla että olin tehnyt kuulemma hyvää työtä hevoseni kanssa.

Kotiin mennessämme pysähdyimme ystävämme mökille meren rantaan ja päästimme Lirikan kävelemään hiukan merenrannassa ja kahlomaan rantaveteen. Tamma pääsi myös vihreälle ja oli erittäin tyytyväisen oloinen kivutessaan takaisin traileriin. Kotona olimme illalla kuuden maissa ja käsittelin molemmat pollet superhyvin sääskimyrkyllä jotta ne pärjäisivät laitumella myös yön yli. Kumpikin sai syöpötellä vihreää puolitoista tuntia jonka jälkeen ruokin ne viellä rehuilla ja jätin ulos ja lepään nyt hieman itsekin.

Oli kyllä rankka päivä, mutta oli todella hienoa kuulla vaihteeksi hyviäkin uutisia. En kuitenkaan aijo tuudittautua turvallisuuden tunteeseen, vaan pidän Lirikaa erittäin tarkasti silmällä jatkossakin ja se saa Antepsin-kuurin kerran kuussa jokatapauksessa, siitä kun ei kuulemma haittaa ole. Ostin sille klinikalta myös painomittavyön ja tällä hetkellä se painaa 498kg kun tavoite olisi noin 600kg. Sitä tavoitellessa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti